Droombaan, wasbar, belemmeringen

kaboompics.com_Vintage restaurant

 

Terug van vakantie

Het zal komen door mijn vakantie in Italië, de stapels was na de kampeervakantie en doordat ik intensief droom tijdens vakanties. En ook dat ik meteen weer aan het werk ben gegaan en één van mijn cliënten met mij wil verkennen wat de mogelijkheden zijn om zelfstandig iets te gaan doen naast haar baan.

(Te) gekke droom

Dit alles heeft geleid tot een droom die, toen ik wakker werd, nog even bleef hangen. Ik was eigenaar van een wasbar… In de stad hier vlakbij (Nijmegen) had ik een bar met hele grote wasmachines. Deze waren bedoeld voor studenten met vuile was en iedereen die het nuttige met het plezierige wilde combineren. Je stopt je was in de machine, die uiteraard duurzaam wast. Vervolgens neem je plaats in of buiten de bar op een loungebank en zit met je vrienden aan een wijntje of koffie, tot je was klaar is. In de zon aan de Waal. Ondertussen stijgen er heerlijke geuren op van de wasmiddelen in de machines. En ik was bezig om overal gekke badeendjes te plaatsen.

Hhhmmm …..

Goh, dit concept bestaat nog niet. Wat een leuk idee eigenlijk. Mijn droombaan?

Maar wacht, ik ben loopbaanadviseur en ik heb helemaal geen ambities om een bar te beginnen. Toch was het best leuk om nog een poosje over dit idee te mijmeren. Waar je brein toe in staat is, ongelooflijk!

Droombaan

Drie dagen later ben ik aan de telefoon en roept mijn dochter me. Ze kijkt op internet naar de restaurantjes en bars in Antwerpen, omdat ze met haar vriendin een dagje op stap gaat en ergens wil lunchen. Tot onze grote verbazing is ze op een site gekomen van een echt bestaande wasbar!!! Precies zoals in mijn droom. Benieuwd? Zie: http://wasbar.com/

Een concept dat dus wel bestaat en nog niet eens zo heel lang. En er zijn al verschillende vestigingen in België, dus blijkbaar slaat het nog aan ook.

Belemmeringen

Nu het bruggetje naar loopbaanadvies. Als we nadenken over onze mogelijkheden, dan beperken die zich meestal tot hetgeen we al hebben gedaan en kennen. Het is echt heel leuk om eens te bedenken wat je nog meer kunt doen dan het werk waarvoor je bent opgeleid. We zien meteen een heleboel beren op de weg waardoor meer fantasierijke ideeën bij voorbaat geen kans van slagen hebben. In de praktijk blijkt vaak dat je droom helemaal niet zo onuitvoerbaar is. Het werk zit vooral in de weg ernaar toe met een plan van aanpak, scholing en financiering. Het hoeft ook niet morgen gerealiseerd te zijn. Stel dat ik een baan in loondienst zou hebben, dan zou ik kunnen starten met het behalen van een horecavak-diploma. Lef en een goed uitgewerkt plan zijn de recepten om naar je droom toe te werken.

Ik ga dit niet doen, want ik vind mijn werk veel te leuk. Ik ga wel een keertje lunchen bij zo’n wasbar.

En jij? Wat zijn jouw ‘guilty dreams?’

 

Wil je eens brainstormen en samen kijken hoe je een realistisch plan kunt maken? Neem vrijblijvend contact met me op via cecile@degraafloopbaanadvies.nl

Door Cecile de Graaf

Overweeg je loopbaanadvies of outplacement? Welke consequenties heeft dit en hoe kom je goed beslagen ten ijs? • 8 jaren geleden

Wat je moet weten over loopbaanadvies, outplacement en ontslag

Je wilt graag weten wat je echt bij je past... Als werkgever wil je graag gemotiveerd personeel... Goed voorwerk voorkomt vervelende verrassingen!

Lees verder › 3 minuten

Online contact Persoonlijk advies op maat Professionele begeleidingBegin direct