Heb je een loopbaanvraag? Zoals:

Hoe werkt online loopbaanadvies?

Alles over mijn aanpak, specialiteit en het eindresultaat

Jouw loopbaanvraag ga je haarscherp formuleren, omdat de kans op een goed antwoord dan het grootst is. Je loopbaanvraag is het vertrekpunt van het loopbaantraject. Het antwoord is het eindpunt.

Ik stuur je opdrachten waardoor je antwoord krijgt op de vragen 'Wie ben ik als persoon?','Wat kan ik goed (en minder goed)?' en natuurlijk 'Wat wil ik?'

Ik geef je feedback op deze opdrachten waardoor je een steeds beter beeld krijgt op de antwoorden van deze vragen.

Je kunt ook testen maken die een beeld geven van wie jij bent. Vaak is het voldoende om opdrachten te maken, maar een test kan ook duidelijkheid geven over je karaktereigenschappen en competenties.

Omdat je een traject op maat krijgt, zullen we samen kijken naar wat je nodig hebt om je loopbaanvraag beantwoorden. Ik denk met je mee en ben goed op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zodat je jouw wensen kunt combineren met een goed arbeidsmarktperspectief.

Jouw bevindingen van het loopbaantraject vat je samen en je maakt een 'Zoekprofiel' als je weet op welke functie jij precies wilt solliciteren onder welke voorwaarden. Het is een soort omgekeerde vacature die je schrijft.

Als je tussenstappen moet maken, dan maak je voor jezelf een 'Actieplan'. In het Actieplan staat wat jouw favoriete baan is en welke stappen je moet nemen om tot die baan te komen. Dit verwerk je in een 'SMART' tijdspad met je grote doel en subdoelen (S=specifiek, M=meetbaar, A=acceptabel, R=realistisch, T= tijdsgebonden). Misschien moet je eerst een opleiding volgen, is het nodig dat je netwerkgesprekken houdt, is het nodig om eerst nog een andere functie uit te oefenen die meer in de buurt komt van wat jij wilt, is een meeloopstage handig. Allemaal zaken die jou dichter bij jouw gedroomde baan brengen of bij je eigen bedrijf! EN niet te vergeten laat ik je ook een plan B maken. Je weet maar nooit hoe omstandigheden kunnen veranderen of kom je er halverwege achter dat dit toch niet is wat je ervan verwachtte. Hoe fijn is het dan dat je nog een plan B hebt, dat je ook goed hebt doordacht?

Het hoeft geen last te zijn, gelukkig maar! Als je werk doet dat bij je past in een voor jou prettige werkomgeving, zul je zien dat jouw eigenschappen juist in je voordeel werken. Introvert zijn of hoogsensitief zijn is voor jou dan minder een issue. Maar mocht je merken dat introversie of hoogsensitiviteit je in de weg staat in je werk, dan help ik je om meer inzicht te krijgen in jouw eigenschap, waardoor je meer rust en zelfvertrouwen krijgt. Hierdoor kun jij op een authentieke manier je omgeving duidelijk maken waar jij van grote toegevoegde waarde kunt zijn. Dit kan door het gesprek aan te gaan met je collega's, leidinggevende, HR of in netwerk- en sollicitatiegesprekken. Heb je het gratis ebook al gelezen? Schrijf je in en laat je alvast inspireren!

Mijn ervaring tot nu toe met cliënten is dat zij zich na een traject beter in hun vel voelen. Door inzicht te krijgen in je sterke en minder sterke punten en door je eigen gebruiksaanwijzing en die van anderen te begrijpen, kunnen het leven en werken gemakkelijker en veel leuker worden. Bekijk direct mijn blog.

Heeft iemand besloten om loopbaanadvies in te schakelen, dan krijg ik terug dat het altijd iets heeft opgeleverd:

 • jouw introverte en/of hoogsensitieve eigenschappen op waarde weten te schatten, waar je eerder onzeker over was
 • meer voldoening in de huidige baan, omdat een stukje onrust is weggenomen
 • leuke taken en verantwoordelijkheden krijgen waar je nu wél voor in aanmerking komt, omdat je weet wat je interesseert en weet hoe je dit het beste kunt communiceren met je leidinggevende (jobcrafting)
 • weten welk werk inhoudelijk het beste bij je past
 • weten in welke werkomgeving jij tot je recht komt
 • weten welke stappen je moet ondernemen met behulp van een actieplan om jouw ideale baan te veroveren. Denk hierbij aan opleiding, coaching, netwerkgesprekken voeren met mensen die doen wat jij zou willen, een meeloopstage, een baan kiezen als tussenstap om tot je einddoel te komen.
 • leren hoe je out-of-the-box kunt denken en je je niet langer gevangen voelt in je huidige werk
 • minder stress
 • zicht hebben op de kansen op de arbeidsmarkt
 • een veranderde mindset
 • meer rust thuis

Kijk anders eens wat anderen over mij zeggen

“Tijdens het online loopbaantraject kwam ik erachter dat een coördinerende functie wel bij mij past.”AJ

Contact

Twijfel je nog een beetje of dit echt wel iets voor jou is? Of wil je eerst eens kennismaken voordat je de beslissing wilt nemen om een loopbaantraject te starten? Logisch! We moeten wel een klik hebben, want alleen dan gaat de coaching voor jou werken.

Wat wil je? Een Skypeafspraak? Mailen? Een telefoontje? Of kom je langs op de koffie? Stuur een mailtje naar cecile@onlineloopbaanadvies.nl. Of bel me via 06 43277346 Je zou niet de eerste zijn die na het eerste contact al ideeën krijgt…

Aan de slag met je loopbaan?

Heb je een loopbaanvraag waar je antwoord op wilt? Ik ga graag met je in gesprek.