"verder als projectmanager interim opdrachten"

Soort advies: Loopbaanadvies met behulp wandelcoaching en online

Wat was je functie? HR manager

Waar liep je tegenaan? Na jaren HR manager te zijn geweest was ik toe aan een volgende stap

Is je doel bereikt? Voor advies en ondersteuning van mijn loopbaantraject in coronatijd heb ik Cecile ingeschakeld.
Cecile was in staat om op korte termijn een maatwerktraject aan te bieden waarbij upgraden van mijn LinkedIn profiel, mijn CV en personal branding centraal stonden. Ik heb haar ervaren als een hele prettige en ervaren coach met humor. Aan de hand van opdrachten denkt ze mee en geeft je ruimte om zelf je weg te ontdekken. Je vragen worden zorgvuldig besproken en beantwoord. Hiermee heb ik zicht gekregen op de stappen die ik ga zetten.

Nora, HR professional en interim projectmanager

Soort advies: Outplacement door online en face-to-facegesprekken

Wat was je functie? Salesmanager Buitensportzaak

Waar liep je tegenaan? Ik merkte dat ik niet op de juiste plek zat

Is je doel bereikt? Toen ik besloot een carrièreswitch te maken heb ik Cecile leren kennen. Cecile heeft mij gecoacht en met haar opdrachten heb ik meer inzichten gekregen in wat ik belangrijk vindt aan mijn nieuwe baan, wat mijn kwaliteiten zijn en wat mijn missie is. Hierdoor had ik tijdens sollicitatiegesprekken meer zelfvertrouwen en was ik veel meer ontspannen. Het eindresultaat is een werkplek waar ik elke dag met een glimlach naar toe ga.

Jerome, leerling begeleider GZ

"Met een glimlach naar mijn werk..."

"...ik wist ik dat ik een andere richting op wilde gaan met mijn carrière, maar had ik geen flauw idee welke richting."

Soort advies: Loopbaanadvies met behulp van onlinecoaching door Skype

Wat was je functie? PHD Student University Medical Center Groningen

Waar liep je tegenaan? Ik wilde een hele andere kant uit met mijn loopbaan, maar ik had geen flauw idee in welke richting

Is je doel bereikt? Cecile heeft me opdrachten gegeven die me goed hielpen en kwam ze regelmatig met tips of ideeën. Ik voelde me op m'n gemak bij haar en vond haar erg behulpzaam, vooral op de momenten waarop ik even vast liep. Uiteindelijk heb ik nu een duidelijk beeld van wat ik wil doen en een plan om een leuke nieuwe baan te vinden.

Manon, researcher bij Impact Centre Erasmus

Soort advies: Loopbaanadvies met behulp van onlinecoaching met behulp van Skype

Wat was je functie? Ik werk als HR-adviseur

Waar liep je tegenaan? Ik zou graag iets anders willen en krijg geen energie meer van mijn functie.

Is je doel bereikt? Ik heb het loopbaantraject bij Cécile als zeer waardevol ervaren. Het is eigenlijk niet alleen een zoektocht naar een ander beroep geweest (waar ik voor kwam), maar ook een zoektocht naar mezelf. Wat ben ik voor persoon? Wie ben ik? Wat wil ik?

De opdrachten vond ik af en toe best confronterend. Vooral een opdracht waarin ik mijn carrière tot nu toe moest analyseren. Toen werd ik me er echt van bewust dat ik eigenlijk al jaren iets doe, en keuzes heb gemaakt, waar ik niet gelukkig van word. Ergens wist ik dat natuurlijk wel, maar als je het dan in zo’n opdracht voor jezelf moet weergeven is dat best heftig. Gelukkig kwamen er daarna veel opdrachten die me hielpen bij de vraag waar ik dan wel blij van word.

Ik heb de coaching door Cécile als heel prettig ervaren. Ze laat je direct vanaf het begin met concrete opdrachten naar een duidelijk eindresultaat toewerken. Ze dacht met me mee en stuurde vacatures om te kijken of dat wellicht iets zou kunnen zijn. Dat gaf me echt het gevoel dat ik er niet alleen voor stond. Tijdens de gesprekken geeft ze tips en adviezen om richting te geven aan je ontwikkelproces maar laat je daarbij wel jezelf zijn.

Irene, Coordinator communicatie, kwaliteit en p&o

"Ze laat je direct vanaf het begin met concrete opdrachten naar een duidelijk eindresultaat toewerken"

"Verder als zelfstandig ondernemer ..."

Soort advies: Loopbaanadvies met behulp van face-to-facegesprekken

Wat was je functie? Ik werkte als gezinscoach

Waar liep je tegenaan? Ik twijfelde over de inhoud van mijn werk en wist ook dat ik boventallig zou worden.

Is je doel bereikt? Ja, Cécile heeft mij geholpen toen ik even niet meer wist wat ik wilde in mijn werk. Door persoonlijke coachingsgesprekken, waarin Cécile altijd haarfijn de juiste vragen wist te stellen, ben ik heel veel wijzer geworden over mezelf. Haar opdrachten waren concreet en haalbaar. Na een aantal sessies kan ik zeggen dat ik zelfbewuster ben geworden, beter mijn grenzen kan aangeven, meer mezelf kan zijn en uiteindelijk professioneler ben gaan werken. Momenteel heb ik mijn eigen praktijk als mindfulness trainer en als gezinscoach. Nogmaals bedankt, Cécile!

Esther, eigenaar GO Begeleiding en GO Mindful

Soort advies: online loopbaantraject gecombineerd met enkele face-to-facegesprekken

Wat was je functie? Ik werkte als Teamleidster

Waar liep je tegenaan? Ik wilde op zoek gaan naar beter passend werk. Klantcontact en netwerken werden een steeds groter onderdeel van mijn werk en ik dacht dat dit niet bij mij zou passen als introvert.

Is je doel bereikt? Ja, maar anders dan verwacht. Door inzicht te krijgen in mijn sterke punten en te leren hoe ik moest netwerken, ga ik op een andere manier te werk. Hierdoor functioneer ik beter in mijn eigen functie en heb ik het meer naar mijn zin. Cécile heeft mij geholpen om terug te gaan naar mijn kernkwaliteiten en daar bewuster mee aan de gang te gaan. Eigenlijk zou iedereen na een aantal jaren werken (op dezelfde plek) zo’n oefening moeten doen. Het helpt om dicht bij jezelf te blijven!

Karlijn, teamleidster

"Ik vond het prettig dat je enkele vacatures stuurde, daarmee maak je het heel concreet"

"De samenwerking met Cecile was een echte eyeopener!"

Soort advies: volledig online loopbaantraject gecombineerd met Skypegesprekken

Wat was je functie? Ik heb gewerkt als Sales Representative

Waar liep je tegenaan? Ik wil graag teams coachen op basis van kunstexpressie in combinatie met ander werk.

Is je doel bereikt? Ja, de samenwerking met Cecile was een echte eyeopener. Ik had aan het begin van mijn traject met Cecile niet verwacht bevestiging en duidelijkheid te krijgen over wie ik ben, waar zwakkere, maar ook mijn sterke kanten liggen. In een subtiele gestructureerde werkwijze heeft ze me vakkundig kunnen begeleiden naar core topics over hoe ik mezelf hoor aan te sterken, en waardoor ik juist met mijn talenten succesvol kan zijn in situaties waarin ik voorheen faalde. Een proces waarin ze overigens zich niet schuilt om voorzichtig dieper te graven in talenten, dromen en nachtmerries. Cecile is een klankbord waarmee je veilig je professionele verlangens kan ontdekken. Ze zal je kunnen helpen om je op jouw doelgerichte koers te zetten op een zachtaardig maar toch daadkrachtige manier. Bedankt Cecile!

Johan, development team facilitator en sales executive

Soort advies: volledig online loopbaantraject gecombineerd met gesprekken

Wat is je functie? Ik werk als Specialist Sociaal Beleid.

Waar liep je tegenaan? Mijn werkomgeving is me niet langer naar de zin.

Is je doel bereikt? Nog niet helemaal. Wat ik weet is dat ik in dit beleidsveld werkzaam wil blijven. Dit kan bij een andere gemeente, kinderopvang of onderwijs. Ik voel me in ieder geval fijner dan in het begin van het traject. Dit komt, denk ik, mede door de aandacht voor het introvert zijn. Vanuit het rustiger gevoel dat ik nu heb, is het fijner om naar de arbeidsmarkt te kijken. Na dit traject weet ik dat ik niet compleet anders hoef te zijn. Het traject voldeed volledig aan mijn verwachting en het online werken gaf me de tijd om na te denken over mijn antwoorden. Toen de druk hoog opliep, was het fijn om elkaar te kunnen spreken.

Wat vond je het beste onderdeel van de coaching? Direct aan de slag met het (her)ontdekken van mijn kwaliteiten, het actualiseren van mijn CV en LinkedIn profiel en het in beeld brengen van mijn loopbaanwaarden.

Hoe heb je de coaching ervaren? Ik heb jou ervaren als heel prettig in de omgang, vol aandacht, waar nodig ook scherp om zaken duidelijk te krijgen. Daarnaast geef je op een fijne manier jouw zienswijze; in een paar zinnen weet jij de kern van mijn verhaal weer te geven en/of een conclusie te trekken. De vraag of het dan klopte was eigenlijk overbodig, het klopte altijd! Nu zal ik verder zelf aan de slag moeten. Spannend!

Mieke, specialist sociaal beleid

"Ik heb het traject als heel prettig ervaren. Spannend om er nu zelf verder mee aan de slag te gaan!"

'Ze geeft nuttige tips en kent de nieuwste trends op sollicitatiegebied om je te helpen met finetunen van brief en CV.'

Soort advies: sollicitatietraining (face-to-face)

Wat is je functie? Financial Concern Auditor
Waar liep je tegenaan? Ik wist ongeveer naar welke functie ik op zoek was, maar had al een aantal keren niet succesvol gesolliciteerd.
Is je doel bereikt? Ja, ik heb een andere werkgever en werk nu als senior financieel adviseur
Hoe heb je de coaching ervaren? Cecile heb ik leren kennen als een hele betrouwbare en vakkundige coach. Ze heeft mij geholpen om te komen tot een zelfverzekerd en doelgericht sollicitatietraject. Ze hielp me om me te laten inzien wat ik echt wilde om daar vervolgens gericht de vacatures bij te zoeken. Ze start haar coaching met gesprekken voor meer zelfinzicht om te kunnen bepalen waar je staat in je loopbaan. Ze geeft nuttige tips en kent de nieuwste trends op sollicitatiegebied om je te helpen met finetunen van brief en CV.
Cecile is een rustige coach die je begeleid maar zeker niets opdringt. Voor mij was zij een waardevolle betrouwbare steun in de rug.

Elaine, Senior financieel adviseur

Soort advies: kort traject met behulp van Skype

“Dankzij je tips en advies heb ik alles goed op een rijtje kunnen zetten en dit heeft zeker geholpen bij mijn keuze. Voor nu zijn mijn doelen bereikt en ik ga met je tips (omgaan met hooggevoeligheid/introversie) aan de slag in mijn nieuwe baan.

Bedankt, Cécile, voor je hulp! Ik ben er heel erg tevreden over!”

Claire, docent basisonderwijs (voorheen: communicatie-adviseur)

"…dit heeft zeker geholpen bij mijn keuze."

"De snelheid waarmee ik antwoord kreeg beoordeel ik als zeer goed."

Soort advies: volledig loopbaantraject

“Momenteel ben ik werkzaam als secretaresse en op termijn zou ik leiding willen geven of wil ik misschien werken als programmasecretaris. Met behulp van het traject ben ik nu een NLP cursus aan het volgen en heb binnen mijn eigen uren ruimte gekregen om uit te proberen of de functie van programmasecretaris mij aanspreekt.

Ik heb hierdoor meer vertrouwen gekregen. De snelheid waarmee ik antwoord kreeg beoordeel ik als zeer goed.”

Charissa, secretaresse

Soort advies: volledig loopbaantraject

Wat was je functie? Secretaresse

Waar liep je tegenaan? Ik ondervond onvoldoende erkenning in mijn functie

Is je doel bereikt? Ja, ik ben geen secretaresse meer, maar programmasecretaris. Ik krijg nu de erkenning die ik op basis van het werk dat ik doe verdien en dat is fijn.

Wat vond je van online loopbaanadvies? De manier waarop Cécile vragen stelt, dwingt je om een diep doordacht antwoord te geven, een antwoord dat je alleen kunt geven als je ook echt naar jezelf hebt gekeken.

Online coaching is veilig en zeker aan anderen aan te bevelen. De coach is een vakvrouw. Als je weet wie je bent en wat je wilt, kun je dit ook beter overbrengen op anderen

Hanna, programmasecretaris (voorheen: secretaresse)

"Online coaching is veilig en zeker aan anderen aan te bevelen."

"…ik vond het fijn om het in mijn eigen tijd te kunnen doen, thuis achter mijn computer."

Soort advies: volledig loopbaantraject

Wat was je functie? Ik werkte niet; ik was inactief/slapend ZZPer (Gordontrainer en Coach). Na mijn studie rechten heb ik diverse baantjes gehad waar ik in vastgelopen ben. Ik heb diverse (trainer/coach) opleidingen gedaan en geef af en toe trainingen aan ouders. Er ging veel aandacht naar mijn kinderen en het thuis allemaal reilend en zeilend houden. De afgelopen jaren was ik in feite full time huismoeder. Gordon trainer in loondienst.

Wat was de aanleiding om een loopbaanadviestraject te starten? Ik liep vast in werk en privé  en draaide een beetje om de hete brei heen met mijn eigen bedrijf. Ik wilde graag onderzoeken welk werk bij me paste. Ik had behoefte aan een duwtje in mijn rug.

Wat is er veranderd nadat je dit loopbaantraject hebt doorlopen? In het traject zijn patronen naar boven gekomen waarom ik ben vastgelopen. Ergens wist ik het wel, maar nu is meer duidelijk geworden wat de oorzaken zijn. Ik zie nu in dat de ups and downs onderdeel zijn van het proces van ergens naar toe groeien; ik hoef niet alles meteen nu klaar te hebben. Ik ben me bewuster van mijn sterke en zwakke kanten; ik heb meer vertrouwen in wie ik ben en wat ik kan.

Hoe ziet het vervolg eruit? Ik ga energie steken in mijn eigen bedrijf als trainster. Ik weet nu dat ik kleine stappen kan nemen. Ik ga eerst mijn huis op orde maken, en zorgen voor een planning en plan momenten in dat ik niet beschikbaar ben voor anderen en ik kijk meer naar mogelijkheden en zet nieuwe stappen in plaats van te blijven steken in afwachten en voorzichtig zijn.

Hoe is het je bevallen om volledig online begeleid te worden? Prima, ik vond het fijn om het in mijn eigen tijd te kunnen doen, thuis achter mijn computer.  Ik vond het wel een hobbel om de opdrachten te maken, maar ik kreeg wel eye-openers terug. 

Met online coaching zat Cecile me verrassend dicht op de huid. Ik voelde me gezien doordat Cecile me steeds de juiste vragen stelde en aanvullende informatie gaf waar dat nodig was. Ze gaf hiermee op subtiele wijze sturing aan het proces  en ik kreeg mede daardoor veel eye-openers terug. Vooral de opdracht 'Energiehuishouding' was helpend.

Mayke, trainer Gelukkig HB

Soort advies: volledig loopbaantraject

Wat was je loopbaanvraag? Ik had geen duidelijk beeld over hoe ik nu verder wilde. Ik wil op termijn iets anders, maar wist niet wat. Ook wil ik meer zichtbaar worden in de organisatie.

Wat heeft het loopbaantraject je gebracht? Ik weet nu dat ik graag zelf zou willen coachen. Ik heb zicht op mijn kwaliteiten en heb mijn leidinggevende en HR op de hoogte gebracht van mijn wensen. Hierdoor mag ik een NLP opleiding volgen en brengt HR mij in contact met de coaches in mijn organisatie en worden mogelijkheden geboden om mee te lopen.

Heb je je doel bereikt? Ja, ik ben goed op weg om stapjes te zetten en om informatie te verzamelen
Wat vond je positief aan het loopbaantraject? Het vertrouwen in de coach, de warmte en inzet en de opdracht 'Persoonlijke Succesanalyse' heeft mij veel inzicht gegeven in mijn kwaliteiten.

Ellen, project- en procesondersteuner

" Ik weet nu dat ik graag zelf zou willen coachen."

"Ik zou graag met jongeren willen werken en nu heb ik de kans om te ervaren of dit is wat ik wil"

Soort advies: volledig loopbaantraject

Wat was je functie? Directiesecretaresse

Wat was je loopbaanvraag? Ik wilde graag weten wat ik op de langere termijn graag zou willen en wat past bij mijn interesses.

Wat heeft het loopbaantraject je gebracht? Ik weet dat ik graag met jongeren zou willen werken en dat ik een goede balans wil tussen werk en privé.

Heb je je doel bereikt? Ja, na een netwerkgesprek met een afdelingshoofd van het jongerenloket is het heel snel gegaan. Er kwam een functie vrij als ondersteuner, waardoor ik vanuit mijn functie kan kijken of werken met jongeren bij mij past. Er zijn wellicht doorgroeimogelijkheden en ik zou op termijn een opleiding kunnen volgen in die richting.

Wat vond je positief aan het loopbaantraject? Ik heb een goed beeld gekregen van mijn mogelijkheden en interesses. Doordat ik mijn wensen heb geuit ben ik terecht gekomen waar ik nu zit. Soms waren de vragen die Cécile stelde lastig en probeerde ik ze te omzeilen. Doordat de vragen toch op een vriendelijke manier weer terugkwamen, werd  ik gedwongen om naar mezelf te kijken.

Ilja, ondersteuner jongerenloket

 

Soort advies: volledig online loopbaantraject

Wat was je functie? Beleidsmedewerker facilitair

Wat was je loopbaanvraag? Ik wilde zicht krijgen op mijn mogelijkheden voor de langere termijn.

Wat heeft het loopbaantraject je gebracht? Ik heb zicht gekregen op mijn kwaliteiten, vaardigheden en interesses. Deze wezen in de richting van een leidinggevende functie.

Heb je je doel bereikt? Na het loopbaantraject heb ik gedurende anderhalf jaar de kans gekregen om leiding te geven aan de secretaressepool. Het is me goed bevallen!

Wat vond je positief aan het traject? Cécile is integer en heeft voldoende diepgang, die nodig is om te kunnen reflecteren.

Sanne, vakspecialist afval

 

"Door het volgen van een loopbaantraject heb ik zicht gekregen op mijn leidinggevende capaciteiten"

Aan de slag met je loopbaan?

Heb je een loopbaanvraag waar je antwoord op wilt? Ik ga graag met je in gesprek.