Curriculum Illusione; loopbaanplanning

Voornemens voor een verandering

2015 is alweer een paar maanden realiteit. Heb jij aan het begin van het jaar goede voornemens gemaakt? De meeste goede voornemens zijn al binnen twee weken gesneuveld. De belangrijkste reden waarom mensen in hun oude gewoontes blijven hangen is omdat ze niets doen om te veranderen. Klinkt vrij voor de hand liggend. Toch is dit het grootste struikelblok voor velen. Goede voornemens veranderen een mens nu eenmaal niet. Ze uitvoeren wél. En als je al begint met uitvoeren, kom je erachter dat het stroef gaat en tegenvalt.

De meesten van ons willen het liefst snel resultaat, maar snel resultaat bestaat niet wanneer het om gedragsverandering gaat en geloof niemand die je een methode aan de hand wil doen die dat wel belooft.

Wat is de oplossing?

Er is geen ontkomen aan: wanneer je iets in je leven wilt verbeteren zul je aan de bak moeten.
Het goede nieuws is, dat er zoveel hulpmiddelen bestaan om je over die drempel heen te helpen. Zelfhulpboeken, buddysystemen, forums op internet, er is voor ieder wat wils. Eén van de interessantste vind ik het Curriculum Illusione. Het CI is de tegenhanger van het CV. Waar het CV terugblikt vanaf de geboorte op het leven, opleiding en werk, kijkt het CI terug vanaf je dood tot het moment waarop je het CV invult. Het Curriculum Illusione is bedacht door kunstenaar Eric Wie (1967-2037) en bedoeld als systeem om inzicht te krijgen in het door jou gewenste leven. Hoe meer je in staat bent gedetailleerd je toekomstige leven te beschrijven, hoe meer het je zal helpen dit ook te realiseren. Uiteindelijk krijg je een tijdlijn waarop staat wat je zou willen realiseren gerekend vanaf je dood terug naar waar je nu staat. Het is een hulpmiddel dat ik ook gebruik met coaching bij belemmeringen.

Wanneer je ontevreden bent over je huidige baan of loopbaan kun je deze methode gebruiken om veranderingen te visualiseren. Wil je een klankbord om je bevindingen en loopbaanplanning te delen en te evalueren?

Neem contact op met cecile@onlineloopbaanadvies.nl.

Door Cecile de Graaf

Overweeg je loopbaanadvies of outplacement? Welke consequenties heeft dit en hoe kom je goed beslagen ten ijs? • 8 jaren geleden

Wat je moet weten over loopbaanadvies, outplacement en ontslag

Je wilt graag weten wat je echt bij je past... Als werkgever wil je graag gemotiveerd personeel... Goed voorwerk voorkomt vervelende verrassingen!

Lees verder › 3 minuten

Online contact Persoonlijk advies op maat Professionele begeleidingBegin direct