Ik haat mijn baan!

Een poos geleden was Oprah op tv en daar hoorde ik dat 4 van de 5 mensen een hekel aan hun baan hebben. Ik ken wel wat mensen die hun baan haten en die horen dus ook bij die 80%. Het verhaal is herkenbaar: je hebt uitstekende arbeidsvoorwaarden en kan slecht tegen de onzekerheid. De manier waarop Marcus Buckingham, motivatiegoeroe en bestsellerschrijver, die te gast was bij Oprah, een groot aantal vrouwen die allemaal een grondige hekel aan hun werk hadden, wist te motiveren om verandering in deze situatie te brengen, heeft mij dan ook zeer aangesproken.

Ik heb voor jou een youtube filmpje opgezocht waarin Ben Tiggelaar vertelt wat hij heeft geleerd van Marcus Buckingham en waar je je op moet focussen als je merkt dat je je baan haat.

Wat doe je als je je baan niet leuk vindt?

Focus on your strengths, not weaknesses is de boodschap van Marcus Buckingham.

Hij geeft workshops over dit onderwerp. Hierin leert hij je, je eigen sterke punten te herkennen en hoe je het aan kunt pakken om met deze kennis ervoor te zorgen dat je je werk weer leuk gaat vinden. Hij laat niet alleen voorbeelden zien van mensen die het aandurfden het roer om te gooien (“je moet banger zijn voor wat er gebeurt als je niets doet, dan voor wat er gebeurt wanneer je wel je baan opzegt”), maar ook van vrouwen die door een andere werkattitude aan te leren, lekkerder in hun vel gingen zitten. Bekijk ook eens het youtubefilmpje van Ben Tiggelaar over het werk van Marcus Buckinham

(https://www.youtube.com/watch?v=VksbG05Xr2o).

Focus jij je ook vooral op de 4 die je haalt in plaats van op de 9?

Heb jij een hekel aan je baan en wil je er ook iets aan doen? Stuur een mail naar cecile@degraafloopbaanadvies.nl en je ontvangt binnen 24 uur een reactie. Probeer online loopbaanadvies gratis uit!

Door Cecile de Graaf

Werk en privé in balans houden • 9 jaren geleden

Altijd alle ballen in de lucht houden?

Keuzes maken is ontzettend belangrijk en helemaal als je werkt en een gezin draaiend houdt. Het lukt allemaal als alles en iedereen meewerkt, dan kun je bergen verzetten. Maar wat als iemand in je gezin ziek wordt? Wat als je partner tijdelijk geen werk heeft? Wat als je werk niet zo lekker loopt of veel van je vraagt? Als je situatie thuis of op het werk verandert, dan is het nodig om een pas op de plaats te maken en voor jezelf te bepalen waar jouw prioriteiten liggen.

Lees verder › 3 minuten leestijd

Online contact Persoonlijk advies op maat Professionele begeleidingBegin direct